dilluns, 8 d’abril del 2013

Tubeless, or not Tubeless: that is the question!


Hi ha dies que, si la ruta no ha sortit com esperava, per animar-me una mica em dic: l’important es que hem arribat bé i ningú ha pres mal.

Avui, el company ha portat una GoPro. Els vídeos, en màxima qualitat (1080p), ocupen una burrada!
La cosa mes o menys ha anat així: el dia ha començat amb molt de vent, així que hem canviat el punt de sortida, de Montbrió a Tarragona. Hem improvisat una ruta ja que al haver canviat de bici a l’últim moment no portava el suport pel GPS. Han deixat anar aigua al pantà de Gaià i a El Catllar ens hem mullat força per arribar fins a Ardenya . I la cirereta del pastís; el company ha rebentat la tubeless i, després de perdre molt temps, hem hagut de buscar una via ràpida de tornada… Ha sortit una mini-ruta de 22 kms però tot i així he arribat amb els genolls tocats.

Aquí han començat els problemes de veritat... El spray va molt bé però per tornar ràpidament a casa.

Igual que a Riudecanyes, a Gaià, de tant en tant també deixen anar aigua



Durant molt temps m’he resistit a portar tubeless ja que no ho tenia massa clar, algunes experiències viscudes amb companys que en portàven tampoc m’havia semblat que fos un sistema infal·lible. Però ara al passar-me a 29” també he fet el salt al tubeless i, de moment, estic encantat. Aquest sistema, però, té un problema: t’oblides de que també pots punxar i si no vas preparat has begut aigua i, avui, a costa del company, hem après una bona lliçó:

1. Recorda que de tant en tant has d’anar renovant el “moc” segellador que porta, si no, s’asseca i qualsevol petita punxada et desinfla la roda.

2. Es important portar una càmera de recanvi, i, si es de btt, molt millor. Ha quedat demostrat que una de carretera no serveix de massa (això passa per tenir tanta varietat de bicis i al final no saps que portes al damunt). Tot i que l’hem aconseguit posar a dins, als pocs quilometres no ha aguantat la pressió (no es una metàfora).

3. Si portes spray d’escuma per inflar-la, es important portar l’adaptador a broc petit, si no, no serveix de res, excepte portar pes extra.

4. Rodar per zones concorregudes d’altres ciclistes (i la perifèria de Tarragona ho es molt) et pot salvar el cul.

Gràcies als ciclistes (una mica més previsors) que ens han donat un cop de mà al deixar-nos un adaptador de broc!


7 comentaris:

  1. jo porto camera amb liquid anti punxades i "Mano de Santo" fa molt de temps que no punxaba, fins la setmana pasada, pero nomes es va desinflar una mica fins que es va tapar sol, la vaig infla una mica me i endevant, el Tubeles es masa complicat. i quina pasada aquest cami o riu, quina enveja jejeje

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Carles!

      Jo de moment encara no ho he hagut de tocar massa això del Tubeless, ja veurem (toco fusta)... La 29 amb tubeless i la 26 amb càmera de tota la vida, sense líquids ni res.
      Lo de l'aigua, a tu que t'agrada mullar-te, però a mi, la veritat es que m'agrada ben poc. Per cert, tu que vas amb GoPro, en quines resolucions graveu? Es que amb 1080 surten un "totxos" de gigues i gigues.

      Elimina
  2. jo cada setmana grabo uns 5gb de video, mes uns 200 MB de Fotos, mes uns 500 MB mes o menys del video ja editat, tinc tots els discs durs a tope, ja que no vull borra els videos que gravo aquest es el problema, es que si graves amb menys resolucio es veu mes malament.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Osti, amb tanta mega has de necessitar un bon gestor d'arxius!
      Tot i que m'agradaria, encara no m'he posat amb el vídeo, sóc tant perepunyetes que tardaria una setmana en fer el Director's Cut (com a mínim!)... i ja destino massa temps a "l'ordinador", prefereixo la bici :)
      Tot arribarà!

      Elimina
  3. Un gran invent això del Tubeless. En porto farà cosa de mig any, i ja he oblidat que s'ha de fer quan punxes.
    Però sempre porto una càmara a la motxilla, perquè aquest sistema tampoc és infalible. Recordo una sortida que a un company se li va desinflar una roda, i com que portava tubeless es despreocupava completament del manteniment. Doncs vam tenir que deixar-li una càmara i aconsellar-lo de que tot sovint s'ha de renovar el liquid verd que recobreix l'interior del pneumàtic.
    Parlant de tot plegat, potser que comenci a renovar el meu de "moc" segellador. Mercés pel l'avís.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo únicament porto un parell de mesos amb el tubeless i si punxés em sembla que no sé que hauria de fer (amb tants anys m'he fet un fart de canviar càmeres).
      Fins ahir portava una càmera de pitorro petit, però per treure la bosseta de sota el cul, l'he substituït per una ampolleta d'espray anti-punxades, així no semblo tant dominguero ja, ja!!!
      Sóc tant previsor que fins i tot porto un retall de coberta i tub de cola per si fes una tall a la coberta. Digueu-me cutre, però en cas de necessitat...

      Elimina
  4. Deixa't estar de tonteries, tubeless i punto! Això sí sempre amb càmera de recanvi i estris per si de cas... si punxes amb el tubeless has de fer com tota la vida, posar-hi una càmera i a casa ja ho arreglaràs :)

    ResponElimina