divendres, 26 d’abril del 2013

Pacific Aspen (1993)


Aquesta va ser la meva primera bicicleta btt, una Aspen de Pacific Cycles (bé, realment la primera va ser un ferro del PRYCA de 15.000 pts comprada a mitges amb el meu germà i que va durar una setmana).

Ja feia molts anys que no anava en bici, però un bon amic meu –amb qui de ben petit, i amb el seu pare, ja havíem començat a descobrir camins fora del jardí de casa- se n’havia comprat una i em va enredar a provar-ho. Fins llavors únicament havia anat amb bicicletes “single speed” i de sobte trobar-me amb una de 21 marxes acollonia una mica (i després de tants anys ara vaig amb 20! I no té res a veure!!).



Després de l’experiència PRYCA, em va sortir la possibilitat de comprar-ne una de “bona”, per un preu força arreglat (si no recordo malament eren 65.000 pts) ja que tenia una tara de fàbrica: l’adhesiu ASPEN estava al revés! Si, si, torneu a mirar atentament la primera foto.

Amb un lleuger quadre de cromomolibdè, forquilla rígida i grup EXAGE (polsaves suaument el gallet, feia click i canviava de marxa!! No havies d’anar ajustant la maneta de canvis!!!) ja em podia menjar el món.

D’aquí ja vaig passar a l’alumini; una Mongoose Iboc Comp (amb un quadre d’estrets tubs extrusionats, no d’aquells tant amples de les primeres d’alumini), després una BH Coronas (quina gran bicicleta!),… així que progressivament el garatge es va anar omplint de bicicletes.

No fa massa temps una amiga em va comentar que li agradaria provar això de la bicicleta, així que li vaig regalar la Pacific amb la condició que si un dia es volia desempallegar d’ella m’avisés per si la volia recuperar, i així va ser. Ja torno a estar just d’espai al garatge.

Pastilles Kool-Stop, anaven estupendament (sempre que no les mullessis)
Si, si, forquilla rígida!
Un cop recuperada i netejada, volia fer-li una menció en el bloc però no recordava exactament l’any que la vaig comprar. Vaig buscar per Internet i no va servir de massa. Així que em vaig posar en contacte amb el departament de Marketing de Pacific, amb en Max Yeh per veure si em podien donar informació sobre la bicicleta. L’endemà mateix d’haver enviat la petició per mail (s’havia de buscar el catàleg i escanejar la pàgina) em va passar la fulla de catàleg d’un model del 1990, però no era exactament la meva -tot i haver-li enviat una foto-, i entre d'altres coses aquella anava equipada amb grup Suntour, així que, com qui no vol la cosa, vaig insistir una mica:

-…genial, moltes gràcies, però m’he fixat que no es exactament com la meva…

Ja no vaig rebre resposta. De ben segur que té millors coses a fer que atendre a Friki. Lots of thanks Mr. Max! 


Vintage total!
Seguia sense saber de quin any era el meu model i torno a recórrer a internet. Fent una recerca pel grup, un Shimano Exage LT (si ara ho busques per la red “Exage” et surten carrets de pesca! Una altra important línia de productes de Shimano) descobreixo que es del 1993, ergo, fa vint anys que vaig en bicicleta de muntanya.

Pacific Aspen in action!


1 comentari:

  1. Hola

    Te agradecería que me escribieras a lade.kysten@gmail.com para comentarte un asunto relativo a la Pacific Aspen.

    Gracias
    Un saludo

    ResponElimina