diumenge, 10 de març del 2013

Coll de Sant Joan (trenca-cames edition)

Una de les millors fotos de la sortida i ha estat accidental. S'ha disparat la càmera mentre la portava a la mà
Únicament queda una setmana per la Trenca-Torrompers i avui era l’últim dia que tenia per fer una ruta de cert nivell.

El dijous vaig anar a donar sang i, avui, arribant al Coll del Bosc d'en Manolo - Coll de Sant Joan, he trobat a faltar els 450 mil·lilitres… Com sempre, el consell és beure molts líquids, i dissabte sí que en vaig beure molts, però dels destil·lats. Així no anem bé!

Sabent que em tornava a quedar sol (aquest cop no hi ha hagut sorpreses, dissabte tothom va declinar), vaig tornar a preparar una ruta trenca-cames, però aquest cop amb més quilòmetres i més desnivell acumulat que la setmana passada. En resum, a rebentar.

La idea era anar al Coll de Sant Joan (coll mític pels bikers de la zona de Reus i que de jove, quan sortíem amb la colla era LA RUTA, juntament amb l’Ermita de Sant Pere de la Selva. Si feies les dues passant per les tres crestes, eres un campió), però en comptes de planejar fins arribar a l’Aleixar, el que he fet es complicar-me una mica la vida: primer anant cap a Riudecanyes (amb la pluja d’aquests dies el pantà està fins dalt), després agafant un camí ben trencador fins a la urbanització Montclar, d’allà cap a Riudecols i després, tornant a fer una petita tatxa fins a les Borges, d’allà ho he tornat a complicar una mica pujant per la tatxa que queda al peu de la Rocabruna i que deix a l’Aleixar.

Pantà de Riudecanyes
Un cop a l’Aleixar, he pujat cap al Mas de Borbó pel camí del Mas de Segimón, direcció cap al Picarany i amunt fins al Coll de Sant Joan (Collet de la Font de Sant Joan).

A punt d'arribar al Coll del Bosc d'en Manolo (582 mts) amb el Puig d'en Cama al fons (717 mts)
D’allà he baixat pel camí del Mas de Serra, una mica de carretera en direcció cap a La Selva i m’he desviat a mà esquerra per agafar el camí que creua el Mas de Flassada i les seves vinyes. He agafat un caminet que passa pel Bosc Gran de Flassada, per la capella de la Immaculada del Mas de l’Anguera que arriba fins a Vilaplana.

Mas de Flassada (Torres)
Vista del Puig d'en Cama des de les vinyes del Mas de Flassada



La tornada fins a Montbrió ha estat més planera, però encara quedava un bon troç fins arribar a casa.

PD: Avui m'he perdut un cafè amb la Rosana d'Apinyofix. Els astres i no haver llegit els seu últim post (ja m'ha renyat, amb tota la raó del món) han fet impossible aquesta trobada. Imperdonable...



Track a Wikiloc



4 comentaris:

  1. Que mono!! si surto jo!!!! espero que un altre dia puguem fer aquest cafè.... ;)

    ResponElimina
  2. Ara ja has quedat per la posteritat (o mentre els de google vulguin).
    :)

    ResponElimina
  3. Discrepo en que una de les millors fotos ha estat accidental. Doncs sempre ens obsequies amb instantàneas molt bones.

    P.D. Si no ho dius que és accidental, bé hagués passat per buscada.

    Salut i pedals!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies pel "piropo"!!
      Les coses com són, sempre porto la càmera damunt, i si algun dia prenc mal serà per culpa d'intentar fer una bona foto, i aquella, concretament, va ser un d'aquells moments; si mires l'última foto (abans del mapa) al mig hi ha un bon toll -petit però profund- volia fer una foto en moviment i al ficar-me al toll amb una mà, vaig agafar la càmera com vaig poder i click!

      Elimina