dilluns, 16 de juny de 2014

Gallicant (un any i mig després)

Gallicant-Gorgs de la Febró from Txaeska on Vimeo.

Després d’un any i mig torno a Gallicant i als Gorgs de la Febró, però amb una diferència tèrmica d’uns 30 graus (Gallicant) i, en comptes de sortir des d’Alforja, ho ham fer des de Montbrió (i Mont-roig els que venien d’allà).

Per la calor o per la distància se'm va fer força dur, però bé que s’ho val!! A més, els Gorgs, amb tanta aigua que hem tingut últimament, estaven molt macos. Si no hagués estat perquè ja començàvem a anar malament de temps, de ben segur que ens haguérem banyat.

Ruta: Montbrió - Riudecols - Ermita Puigcerver - Gallicant - La Febró - La Mussara – Montbrió

Sempre que ens peguem aquests pallissons, sortim força aviat, així que abans de les 7 ja estàvem pedalant en direcció cap al Coll d’Alforja, passant primer per Riudecols i l’Ermita de Puigcerver.

Des del Coll d’Alforja, vam agafar el GR-7 en direcció cap Arbolí però deixant-l’ho al Molí del Racó per pujar (i com puja) cap al Collet dels Colls amb el Coster del Pòlit a mà esquerra. Un cop vam arribar a la carretera que va del Pantà de Siurana cap Arbolí, vam seguir en direcció al poble però sense arribar-hi, ja que després d’aproximadament un quilometre d’asfalt vam agafar una pista que passa per Lo Serratell. Allà, i abans d’arribar a Gallicant, la meitat de la colla va fer mitja volta, ja que tenien ”compromisos de diumenge”.

Poc després, i abans d'arribar a Gallicant, vaig trencar cadena (per sort sempre porto una baula ràpida de cadena) però la patilla dels desviador va quedar una mica "tocada".
Per arribar a Gallicant vam tornar a agafar el GR-7 (no espereu veure gran cosa, 4 parets que encara aguanten i poca cosa més) i després de gaudir de les espectaculars vistes de Siurana, Pantà i el Montsant des del mirador del Puig de Gallicant (l’anterior vegada no hi vaig arribar –i això que està al costat mateix-, la colla tenia fred).
Després de fer-la petar una mica i les 4 fotos, vam haver de recular pel mateix camí per anar cap a La Febró, creuant primer pel Gorg del Mas dels Frares (visita obligada!). En el tram aquests dels Gorgs, encara que en el vídeo pugui semblar que es pot pedalar força, no és veritat, tot el contrari: toca carregar bici al coll (literalment)!Al Gorg, vam deixar el GR que va cap al Mas dels Frares per agafar un PR en direcció cap a la Febró pel Desenrocat dels Castellans. Si a la Febró heu d’agafar aigua, res de fer-ho a la font del poble, aneu a la que hi ha després de creuar el pont; fresca i a l’ombra. En els dies de molta calor és un gustàs.

Davant mateix de la font vam agafar la pista en direcció cap a La Mussara (no recordava que pujés tant!!). Va ser una llàstima que s’hagués fet tard, ja que vam passar pel costat dels Avencs de la Febró però no ens va donar temps a visitar-los (ja és la segona vegada que em passa!). És el problema de quan ens posem en “Mode Tornada”, que llavors tot són presses.

Al Coll de les Pinedes vam fer una mica de carretera fins a los Castillejos on vam agafar la pista que baixa fins al Mas d’en Rei, per després pujar una mica fins al Mas d’en Sord per tornant-nos a reincorporar a la carretera fins al Coll d’Alforja.

Al Coll, vam passar de “Mode Tornada” a “Nitro Special Edition”, baixant escopetejats fins a Alforja pel camí del Mas del Botó. Per arrodonir-ho i retallar algun quilòmetre vam fer riera fins a les Borges (una autèntica llauna) i d’allà, carretera fins a Montbrió (haver de tornar per carretera és una cosa que no m’agrada gens però és un dels avantatges que tenim els que anem en bicis de roda grossa).També et pots baixar aquest track des de Wikiloc


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada