diumenge, 21 d’abril del 2013

II Cursa BTT Vilabou 2013


Ja tenim una altra cursa al pot! Va ser una decisió d’última hora. No la tenia planificada, però una setmana abans em vaig assabentar que es feia aquesta cursa al costat de casa, a Vilanova d’Escornalbou, i em vaig animar a fer-la.

Com que sóc una mica massoca vaig apuntar-me a la versió extended, de 4 voltes, amb un total de 35 km, i un desnivell positiu acumulat d’uns 900 metres. Vaig pensar que el que perdria a les primeres voltes ho recuperaria després… santa innocència!

Com que van penjar el track per internet, quatre dies abans vaig fer un parell de voltes al circuit per a veure què tal, per tenir una mica controlada la zona tècnica i fer-me una idea aproximada del temps per volta. En resum, qualsevol excusa per sortir en bici!

La Britta la mar de tranquila. Va fer podi! Felicitats!!
És la primera cursa que he fet sortint des de casa en bicicleta, 4-5 quilòmetres per començar a escalfar (que si em noto una punxada a la cuixa, que si la zona lumbar la tinc carregada, que si una contractura a l’espatlla, que si naps que si cols). Vas veient a la resta de participants i tots semblen molt PRO… i tant que eren PRO, era la primera prova puntuable per la copa de Tarragona! Que hi farem, c’est la vie. Sort que em vaig trobar amb la Britta i la gent de MaxiBike (autèntics PROs) i xerra que xerraràs ja no em vaig capficar més.

A punt de caramel. Amb la muntanya de l'Areny al fons a l'esquerra.


Un cop començada la cursa, en la primera pujada llarga que hi havia (i que em conec molt bé), vaig pensar que podria esgarrapar algunes posicions. Què coi, allà esgarrapava tothom! Més o menys em vaig mantenir en la mateixa posició. Després d’aquesta pujada començava la zona tècnica (un 25% de la cursa). No volia tenir massa gent darrera ja que no em sento còmode i la pressió fa que vagi mes ràpid del que aniria. Quan vaig veure que em començava a despendular una mica i cometre errors vaig deixar que em passessin alguns corredors i no fer tap. Més tranquil (per dir-ho d’alguna manera).

Després d’aquesta zona venia una baixada per pista molt ràpida (bé!) i després començava a pujar (ja no tant bé!). Aquí la gran sorpresa: no sé si va ser cosa de l’organització o no, però dos dies abans no hi eren, i tampoc va ploure posteriorment; parlo de dos senyors tolls, ben enfangats!! No va ser del gust de la meva transmissió, que anava engreixada per sec i, al segon toll, hem vaig començar a quedar sense lubricant! Així que progressivament va començar a grinyolar i grinyolar, i suposo que no em va ajudar massa…

Specialized Kamaleón. Camuflada amb l'entorn. El millor per passar desapercebut.
Tocarà fregar a mà...
Tocarà ensabonar a mà...
Ha tocat fregar a mà!
A hores d’ara no sé en quina posició vaig quedar ni el temps oficial (tampoc em preocupa massa). Com que em conec, vaig encertar el temps. En canvi, cicloide, que a partir de totes les teves rutes penjades fa una previsió del temps que tardaries en fer-la, va calcular que hauria d’haver trigat 22 minuts més!).

Al tornar cap a casa, cansat, brut i amb la bici grinyolant; no m'he pogut resistir... Ahh la Primavera!


10 comentaris:

  1. Genial! el nostre Manolu em va dir que va anar a provar aquesta ruta i la va trobar massa tècnica!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es que el Manolu es mooolt Manolu!!!
      Home la veritat es que la zona tècnica tampoc era massa del meu gust però que hi farem! Suposo que esforçant-me poquet a poquet aniré millorant i gaudint més de les trialeres... Ahir a l'arribar a meta hi havia molta sang i tampoc cal.

      Elimina
  2. felicitats! doncs si els bassals els van fer "artíficialment" jo els trinxo!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ay!! He vist les classificacions... Que trist!! I pel colmo, encara no he netejat la bici, després de dos dies al garatge, avui l'he vista de nou, pobreta, ha quedat tan bruta! Que hi farem, aixecar el cap i endavant un altre cop!!!

      Elimina
    2. Et queixes? Vaig quedar jo 4 posicions darrera teu, 5 minuts més tard. Sí Ada teníen pinta d'artificials... però va estar divertit !! i com lliscava tanta sorra !!
      Ferran Llorens

      Elimina
    3. Hola Ferran! Anaves de color negre?
      La veritat es que la gran diferència que he notat d'altres cops que he participat en curses, es que abans (quan sortia en bici un cop per setmana), un cop finalitzada la cursa, quedava absolutament rebentat!! Ara que entreno més (possiblement també he millorat en rendiment) al finalitzar la cursa estic sencer i amb ganes de més! I llavors em faig aquesta pregunta: Em podia haver entregat més? Possiblement, però igual hagués petat (en la cursa vaig anar perdent dos minuts per volta)

      Elimina
    4. Jo em vaig preguntar el mateix sobre si podía haver entregat algo més, de fet vaig anar de menys a més a mesura que pasaven les voltes.

      No anava de negre, anava amb l'equipació de Trideporte de l'any passat, la foto meva que veus era del día de la cursa.

      Elimina
    5. Bon dia Ferran!
      Confirmat, els tolls eren artificials!!! La mare que els va parir!!!!
      Sembla que s'els va anar una mica la pinça...

      Elimina
  3. Espero que hores d'ara ja ho hagis fregat tot, sigui a mà o a màquina. Personalment no m'emocionen massa les concentracions de biciclistes. He estat en un parell de trobades, no curses, i tanta gent a prop meu m'engoixen.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Cantona!!
      Fins ahir no vaig trobar un forat per poder-la netejar, ha quedat tant xula!! Mai Karcher, una mica de manguera sense pressió, sabó, esponja i raspall.
      Jo tampoc sóc massa de curses però aquesta era al costat de casa i m'hi vaig apuntar per fer una mica d'ambient. En total érem 70, així que tampoc era un follón de gent com la Monegros. A mi no m'angoixen al costat, m'angoixen darrera apretant en les trialeres!!

      Salut i pedals!!

      Elimina