diumenge, 27 de maig del 2012

Montbrió - Pont del Diable - Túnel Aeroport de Reus - Montbrió



No, no; avui no hem agafat cap avió, ni és cap metàfora de la nostra velocitat punta. Després de tants dies de pujar i baixar muntanyes, ara tocava una mica de pla (així també és més fàcil recuperar la colla, que es va anar desenganxant per culpa de l’entrenament per a la Monegros). A més, ja feia temps que tenia ganes de fer una ruta circular Montbrió – Pont del Diable (passant per l'Aeroport de Reus).

Com que la zona de Tarragona no la conec massa, vaig buscar per internet rutes i, com qui prepara una escudella, vaig agafar una mica d’aquí, una mica d’allà, alguna cosa del meu receptari i ja tenim la ruta preparada. La veritat és que evitar el màxim possible l’asfalt és difícil: pel mig queda Reus amb totes les autovies (fetes i per fer), carreteres, vies de tren, vials… però es pot dir que ha quedat força decent. Una de les coses que m’ha sorprès més ha estat descobrir que hi ha un túnel que travessa transversalment la pista de l’Aeroport de Reus i hem aprofitat la tornada per passar-hi a veure que tal.

Per arribar i sortir del Pont del Diable hem hagut de creuar dues vegades el riu Francolí i, tot i que avui no baixava massa aigua, ens hem hagut de refrescar els peus i baixos de les bicis (si hagués estat en ple hivern otro gallo cantara).



Un cop feta la foto de rigor al pont, hem anat cap a l’aeroport en busca del túnel. Com que vas una bona estona just pel costat de la tanca de les pistes, hem vist alguns avions enlairant-se i aterrant. El túnel és realment molt ampli, llarg i fosc! (agafeu llanternes).


 

En el Wikiloc he posat aquesta ruta com a fàcil, perquè realment ho és (això sí, una mica llarga, uns 64 Kms), amb poc desnivell. La ruta publicada està corregida respecte de la que hem fet avui. Com diria l’Alfonso Guerra amb l’Estatut: ­“le he pasado el cepillo”; ja que per culpa d’un dels de la colla  que avui portava el turbo i no escoltava al tracker (es pot dir el pecat però no el pecador), hem fet algun quilòmetre de més; bé, exactament 4 extra-bonus que no calien.



També pots baixar-te el track a Wikiloc

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada