dijous, 31 d’octubre del 2013

dimarts, 22 d’octubre del 2013

Mentre uns cacen Senglars, nosaltres anem a la recerca de Dips


Doncs sí, ja ha començat de nou la temporada de cacera! Mentre podem anar pràcticament tot l’any tranquils per la muntanya, ara toca compartir-la amb els caçadors; gent de bon tarannà i exquisit tacte que mostren la seva alegria al veure que compartim amb goig el mateix espai. Ara podem tornar a cridar com rucs per avisar de la nostra presència, no fos que ens confonguessin per un Senglar i que sortida acabes amb un disgust.

A Facebook, vaig llegir una noticia de feia cinc anys on explicava que, a França, un ciclista havia mort per culpa del tret d’un caçador i, sortir per gaudir de la muntanya amb el mal rotllo d'aquella història, ens ha fet extremar una mica l’atenció a l’hora de sentir trets.

He anat a mirar de nou la web de la Federació catalana de caça de Tarragona a veure “El racó de les bones pràctiques” i, com l’any passat, segueix buit de contingut…

Després d’aquest petit pròleg, anem a per la ruta: Montbrió - Riudecanyes - Vilanova d'Escornalbou - Pratdip - Mont-roig - Montbrió

Feia temps que no anava a Pratdip, i com que el dia anterior no vaig poder preparar massa la ruta, vam fer la variant d’una ruta feta l’agost de l’any passat: Cambrils - Pratdip - Cambrils (aquell cop, però, no vam passar per Montbrió ni Riudecanyes).



Un cop passat el Camí dels Carlins (per la falda de l’Areny) i després de creuar la carretera T-322, agafem el GR-192, creuem primer el Barranc de la Porquerola i després ens enfilem pel de la Palma Negra fins arribar al Coll de la Llena. D’allà, en comptes de baixar directament cap a Pratdip, vam pujar pel camí de Pratdip a Colldejou, a les Carabasses.



En el descens, vaig provar per primer cop un senderó que no havia fet mai -m’havien dit que era una mica complicat- però com que ara s’han d’amortitzar les tijes telescòpiques va ser el moment de fer-l’ho; molt guapo i recomanable!


Un cop a Pratdip, vam anar a la recerca d’un Dip (i aquí un link de Cuarto Milenio: "Los diabólicos Dips", que, segons diu la llegenda, és un gos pelut i malvat, emissari del diable i xuclador de sang (suposo que d’aquí també ve el nom de Diputat, qui sap). Al poble n’hi han onze… de Dips.


Per la tornada, vam pujar per la carretera fins al Coll la Llena i després vam seguir la falda del Cabrafiga passant pel Mas d’en Gallard (aviso, es una propietat privada), fins a creuar la T-310, seguim baixant fins a trobar-nos amb l’Autopista del Mediterrani, la seguim paral·lelament una estona i pujem per les Planes fins a Mont-roig i d’allà cap a Montbrió.






També et pots baixar el track des de Wikiloc


diumenge, 13 d’octubre del 2013

La Torre de Fontaubella


Després de quasi un any, repeteixo ruta! I aquest cop amb dos companys que no l’havien fet llavors. Per no repetir-me com l’all, molts dels detalls de la ruta els podeu trobar a “Sortida VIP”.

Ruta: Montbrió - Vilanova d'Escornalbou - Colldejou - Torre de Fontaubella - Pradell de la Teixeta - L'Argentera - Duesaigües - Riudecanyes - Montbrió

Sempre intento fer petites variants quan repeteixo rutes i aquest cop en comptes de passar pel darrera de l’Areny, vam passar pel davant, pel camí dels Carlins, que sempre es divertit passar per aquí.

Durant la setmana, en una de les sortides nocturnes, el camí que porta de Colldejou al coll Roig, ens vam trobar amb la desagradable sorpresa que un dels trams “complicats” (o sigui, la típica pujada que, a la mínima que poses peu a terra, ja vas llest) l’havien cimentat. M’entristeix molt veure com el ciment o l’asfalt es van menjant camins de muntanya. D’acord que ara és més fàcil pujar-lo, però prefereixo les pedres!

2012 vs. 2013
Un cop hem arribat al coll Roig, agafem la pista cimentada que puja al parc eòlic de Tucafort (els camins que hi han pel parc eòlic que porten al peu dels molins, són força laberíntics així que és important mes o menys saber per on s’ha d’anar).



Mentre érem rodant pel parc eòlic vam veure un ramat de cabres i, en aturar-nos per fer una foto, ens fixàrem que una d’elles estava a punt de parir. Ens vam estar esperant una bona estona per immortalitzar aquest moment però veient que la cosa s’allargava i que la nostra presència no era massa grata, vam seguir amb la ruta.

La cabra tira al monte (ben cert!)
Esperant pacientment en pose de "caganer" si paria la cabra



Me la fas tu o te la faig jo?
El camí que porta del parc eòlic fins a La Torre de Fontaubella es força tècnic, pedregós i llarg, però aquest cop jo anava millor preparat que un any enrere, amb bicicleta amb doble suspensió i tija telescòpica, i la veritat es que vaig notar molta millora en el descens, tot i que encara vaig al meu ritme però evolucionant dia a dia.







També et pots baixar el track a Wikiloc


dimarts, 8 d’octubre del 2013

Panoramix

Aquesta és una entrada que ja fa temps que volia publicar. Per qui va seguint una mica aquest bloc, suposo que s'haurà adonat que, a part de la bicicleta, també m'agrada la fotografia. No cal donar masses explicacions. Aquí he agafat 5 panoràmiques de 5 rutes. En cadascuna d'elles he posat el link del post al bloc.

Roca Corbatera
Cornudella del Montsant - Sant Joan del Codolar - Roca Corbatera - Morera del Montsant - Cornudella


Siurana (Pantà)
 Alforja - Gallicant - Gorg del Mas dels Frares - La Febró - Castillejos - Alforja


Plan des Cards
Vielha - Coret de Mont - Betlan - Aubert - Bassa d'Oles - Vielha


La Mola de Colldejou
Montbrió del Camp - Vilanova d'Escornalbou - Colldejou - Falset - Coll del Guix - Mont-roig - Montbrió



Barranc de Lleriola
Bonmont (Mont-roig) - L'Almadrava - Vandellòs - Pratdip - Bonmont


dilluns, 7 d’octubre del 2013

Mode Test: Coll del Guix (Colldejou) amb una 27'5"


Si hi ha una cosa que m’emprenya al sortir en bici és fer-ho amb presses per ser a una hora determinada a casa. Aquest cop, però, va ser culpa meva, jo era el que havia de tornar aviat… així que vaig haver de pensar en una ruta curta i una mica exigent.

Durant la setmana passada vàrem poder “gaudir” de dues sortides nocturnes, i, amb una d’elles, al company de pedalada, havent arribat a Colldejou, li vaig preguntar que volia fer; si el Coll del Guix o el Coll Roig, ell no havia estat en cap dels dos i l’alternativa del Coll Roig li vaig comentar que era una mica més ràpida, així que es va decidir per aquesta. D'haver fet el Coll del Guix, suposo que haguéssim baixat pel camí dels Bullidors, i únicament amb la llum de les llanternes no sé si hagués estat una mica perillós. Tinc ganes de provar-ho :)



Giant amb rodes 27'5"
Així doncs, havent fet ja el Coll Roig, el diumenge va tocar fer el del Guix, va ser una petita variant de la ruta amb la que, uns mesos enrera, vaig “estrenar” la Specialized Epic S-Works 29” (peazo bicicleta!!).



Caçador caçat
Aquest cop també vam estar “d’estreno”. Els d’Escapa, a un de la colla, li han deixat una Giant amb rodes 27’5” per provar a veure que tal. Ara va amb un 26”, una Epic S-Works. El problema que tindrà, si li agrada aquest format, es que Specialized no fa 27’5”, i ell es un enamorat d’aquesta marca.

Tot i que la bicicleta que està provant no té les mateixes característiques que la seva Epic (aquesta és una semi-rígida, d’alumini i amb tres plats, com diu ell: “un hierro”) aquest nou format de roda li està agradant força: en trams fonderos tira força millor i en els tècnics té un tacte similar a les 26". Jo li he dit que, ja posats, provi també una 29” i així es decideixi definitivament a deixar enrere les 26”.

Ruta: Montbrió del Camp - Vilanova d'Escornalbou - Colldejou - Coll del Guix - Mont-Roig - Montbrió



També et pots baixar el track a Wikiloc